Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pedagogika primárního a sekundárního vzd (CV / DPP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CV / DPP - Pedagogika primárního a sekundárního vzd, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Otázky rozvoje pedagogiky primárního a sekundárního vzdělávání jako vědních disciplin etablovaných ve struktuře pedagogických věd.Komparace trendů rozvoje pedagogiky primárního a sekundárního vzdělávání v České republice a v zahraničí. Identifikace problémových okruhů v rozvoji pedagogiky primárního a sekundárního vzdělávání jako opory pro implementaci v základní a střední škole.Formulace a komparace řešení alternativních postupů v řešení otázek pedagogiky základní a střední školy.Komparace v oblasti cílů, obsahu a strategií postupů ve výuce v primárním a sekundárním vzdělávání.Problémové okruhy primárního a sekundárního vzdělávání, řešení otázek zjišťování výsledků výuky na základní a střední škole v Česku a v mezinárodním kontextu (PISA, TIMS apod.).Otázky specifických požadavků přípravy učitelů pro primární a sekundární vzdělávání.

Získané způsobilosti

Student bude znát trendy v rozvoji pedagogiky základní a střední školy v Česku a v zahraničí. Vzhledem k profilu studijního programu je potřebné, aby absolvent byl seznámen také s odbornými vizemi vzdělávání na základní a střední škole.

Literatura

LUKÁŠOVÁ, H. Cesty k pedagogice obratu. Ostrava: PdF OU, 2013. LUKÁŠOVÁ, H. Kvalita života dětí a didaktika. Praha: Portál, 2010. PRŮCHA, J. Moderní pedagogika. Praha: Portál., 4. vyd., 2009. ŠTECH, S. PISA - nástroj vzdělávací politiky nebo výzkumná metoda? Orbis schole, 2011, roč. 5, č. 1. Pedagogická fakulta, UK, s. 123-134, 2011. LUKÁŠOVÁ, H. (ed.), HELUS, Z., KRATOCHVÍLOVÁ, J., RÝDL, K., SPILKOVÁ, V., ZDRAŽIL, T. Proměny pojetí vzdělávání a školního hodnocení (Filosofická východiska a pedagogické souvislosti). Praha: AWŠ, 2012. SPILKOVÁ, V. a kol. Proměny primárního vzdělávání v ČR. Praha: Portál, 2005. KOLLÁRIKOVÁ, Z., PUPALA, B. (eds.). Předškolní a primární pedagogika. Praha: Portál, 2001. KALHOUST, Z., OBST, O. Školní didaktika. Praha: Portál, 2009. CLOUDER, CH., BELINDA, H., MATTHES, CH., SULLIVAN, P. Improving the Quality of Chidhood in Europe 2011. Brussels: ECSWE, 2011. MAREŠ, J. a kol. Kvalita života u dětí a dospívajících I., II., III. Brno: MSD, 2008. PRŮCHA, J. Přehled pedagogiky. Praha: Portál, 2000. ISBN 80-7178-399-4.DANGEL, J. R., GUYTON, E. M. (eds.). Research on alternative and non-traditional education. Maryland (USA): Associacion of Teacher Educators, 2005. CLOUDER, CH. (ed.). Social and Emotional Education. An International Analysis. Santander (Spain): Fundación Marcelino Botín, 2008. KAPICA, G. Wspólczeszne konteksty dzieciństvwa. Raciborz: WSZ, 2006.

Požadavky

Student zpracuje studii, v níž prokáže svou orientaci ve vývoji vědního oboru pedagogika (primárního a sekundárního vzdělávání) z hlediska řešení konkrétního problému.

Vyučující

doc. PaedDr. Jana Majerčíková, PhD.