Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Doktorský seminář IV. (CV / DS4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CV / DS4 - Doktorský seminář IV., Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Student-doktorand prezentuje výsledky svého tvůrčího zkoumání za čtyři roky doktorského studia na kolokviu. Ve své prezentaci uvede interpretaci dat a jejich vztah k (staré nebo vznikající) teorii. Názorně ukáže jak jeho data podporují teorii a jaký mají vztah k celkové výstavbě a koncepci jeho dizertační práce. Vyhodnotí slabiny a silné stránky svého postupu.

Získané způsobilosti

Student umí veřejně vystupovat a prezentovat výsledky svého tvůrčího zkoumání za čtyři roky doktorského studia. Je schopen získávat zpětnou vazbu k výsledkům své vědecké a výzkumné práce a tuto reflektovat. Aktivně se zapojuje do skupinové diskuse s ostatními studenty doktorského studijního programu a prezentuje své odborné názory. Je schopen sebereflexe a objektivního zhodnocení úrovně své práce.

Literatura

CHRÁSKA, M. Hypotézy a jejich ověřování v klasických pedagogických výzkumech. Olomouc: Votobia, 2005. Disman, Miroslav. Jak se vyrábí sociologická znalost : příručka pro uživatele. 3. vyd. Praha : Karolinum, 2000. ISBN 8024601397.Miovský, M., Čermák, I., Řehan, V. (eds.). Kvalitativní přístup a metody ve vědách o člověku. III. Olomouc: Univerzita Palackého, 2004. Hendl, Jan. Kvalitativní výzkum : základní teorie, metody a aplikace. 2., aktualiz. vyd. Praha : Portál, 2008. ISBN 978-80-7367-485-4.ŠVAŘÍČEK, R., ŠEĎOVÁ, K. a kol. Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách. HENDL, J. Přehled statistických metod zpracovávání dat. Praha: Portál, 2006. ISBN 80-7367-123-9.CHRÁSKA, M. ml. Uplatnění vícerozměrných statistických metod v pedagogickém výzkumu. Olomouc: Votobia, 2005. GAVORA, P. Úvod do pedagogického výzkumu. Brno: Paido, 2000. Chráska, M. Základy výzkumu v pedagogice. Olomouc: Univerzita Palackého, 2004.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zápočet.Předložení finální verze disertační práce, ve které student prezentuje výsledky svého tvůrčího zkoumání za čtyři roky doktorského studia. Aktivní účast na skupinovém setkání spojená s vystoupením, prezentací a následnou diskusí nad bádanou problematikou.

Garant

prof. PhDr. Peter Gavora, CSc.doc. Mgr. Soňa Vávrová, Ph.D.