Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Cizí jazyk 1/1 - anglický (TIMS / TB3CA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TIMS / TB3CA - Cizí jazyk 1/1 - anglický, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Překladová, transformační, doplňovací a substituční cvičení na vybrané gramatické a lexikální jevy.- Cvičení stimulující k samostatnému tvoření nových slov (složených slov), slovních spojení a vět. Generování vět s určitým komunikativním záměrem podle zadaného vzoru.- Reprodukce obsahu přečteného (slyšeného) formou záchytných bodů formulovaných v neurčitých tvarech a klasickými otázkami k textu.- Upevňování řečových dovedností. Reagování na zadané podněty a doplňování vhodných slov do úvodních obratů typických pro krátké rozhovory v dané tematické oblasti.

Získané způsobilosti

Student má přehled o základní gramatice a aktivně ovládá základní slovní zásobu. Je schopen porozumět psanému textu a základní mluvené konverzaci. Student rozumí větné stavbě v angličtině a je schopen vytvářet syntakticky správné konstrukce bez zásadní interference mateřského jazyka.

Literatura

Kollmannová, L. Angličtina pro samouky. Praha: Leda,, 1994. Murphy, R. English Grammar in Use. Cambridge: Cambridge University Press, 2003. ISBN 0-521-52931-X.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zápočetÚspěšné zvládnutí dílčího zápočtového testu (úspěšnost: 60%), nastudování předepsané studijní literatury, prokázání dosažených jazykových kompetencí při ústním projevu na zadané téma.

Garant

Mgr. Jan Chovanec, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jan Chovanec, Ph.D.Mgr. Aleš LaunerMgr. Lucie Mlčochová