Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Adiktologie (TIMS / TB4AD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TIMS / TB4AD - Adiktologie, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přístup v drogové problematice, základní pojmy, diagnostika, poruchy vyvolané psychoaktivními látkami a syndrom závislosti. Terapie závislostí, jejich prognóza a prevence.Tematické moduly:- Typologie, příznaky a diagnostika drogové závislosti- Metody a prostředky léčby drogově závislých- Komunikace s drogově závislými- Metody a prostředky protidrogové prevence- Závěrečný seminář

Získané způsobilosti

Studenti získají poznatky z problematiky závislostí z hlediska vzniku, průběhu a důsledků pro zdraví člověka, chápou diagnostiku a rozlišení jednotlivých drogových závislostí a možnosti uplatnění v každodenní praxi, jsou schopni komunikovat se specifickou klientelou.

Literatura

Nešpor, K., Csémy, L. Léčba a prevence závislostí. Praha : Psychiatrické centrum, 1991. Rotgers F. a kol. Léčba drogových závislostí. Praha: Grada,, 1999. Tkáč, J. Patologické závislosti. Brno: IMS,, 2008. Kalina K. a kol. Základy klinické adiktologie. Praha: Grada,, 2008.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zkouškaPřehled témat ke zkoušce:1. Co je a není závislost2. Návykové chování3. Moje zkušenost s drogou4. Můj život s drogou5. Ženy a alkohol6. Děti, mladiství a návykové látky7. Patologické hráčství8. Závislost na práci, nebo na informačních technologiích

Garant

MUDr. Juraj Tkáč

Vyučující

MUDr. Juraj Tkáč