Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociální psychologie 1 (TIMS / TB4PS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TIMS / TB4PS - Sociální psychologie 1, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět uvádí studující sociální pedagogiky do studia sociální psychologie, která je pro sociální pedagogiku pomocnou vědou. Osvojení si základních poznatků sociální psychologie a jejích metod je předpokladem pro rozvíjení dovednosti sociálních pedagogů aplikovat osvojené poznatky sociální psychologie v praxi. Klíčovými tématy obsahu jsou: předmět, metodologie a metody sociální psychologie; socializace, sociální interakce a kognice, sociální komunikace, sociální ovlivňování, sociální motivace, sociální učení, sociální skupina, postoje, psychologie mezilidských vztahů, sociální normy a konfliktní sociální situace.Tematické moduly:- Předmět, metodologie a metody sociální psychologie; socializace- Vliv sociokulturního prostředí na člověka; postoje a vztahy- Sociální interakce a kognice- Sociální komunikace; sociální skupina- Sociální motivace; normy chování; konfliktní sociální situace

Získané způsobilosti

Studenti by si měli vytvořit návyk vnímat a chápat všechny sociální a pedagogické jevy, s nimiž se v praxi setkávají a budou setkávat z pohledu sociální psychologie. Dále si vytvořit základní dovednosti pro tvůrčí uplatňování (aplikování) poznatků sociální psychologie při řešení praktických problémů.

Literatura

Vízdal, F. Sociální psychologie I. Brno: IMS,, 2010. Hayes, Nicky. Základy sociální psychologie. Vyd. 3. Praha : Portál, 2003. ISBN 8071787639.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zkouškaAktivní účast na přednáškách, znalost poznatků obsažených v uvedené literatuře a poznatků sdělených vyučujícími při přímé výuce.

Garant

Ing. Mgr. Irena Ocetková, Ph.D.

Vyučující

Ing. Mgr. Irena Ocetková, Ph.D.