Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Cizí jazyk 1/3 - anglický (TIMS / TB5C)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TIMS / TB5C - Cizí jazyk 1/3 - anglický, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Překladová, transformační, doplňovací a substituční cvičení na vybrané gramatické a lexikální jevy.- Cvičení stimulující k samostatnému tvoření nových slov (složených slov), slovních spojení a vět. Generování vět s určitým komunikativním záměrem podle zadaného vzoru.- Reprodukce obsahu přečteného (slyšeného) formou záchytných bodů formulovaných v neurčitých tvarech a klasickými otázkami k textu.- Upevňování řečových dovedností. Reagování na zadané podněty a doplňování vhodných slov do úvodních obratů typických pro krátké rozhovory v dané tematické oblasti.

Získané způsobilosti

Student má přehled o pokročilé gramatice a aktivně ovládá širokou slovní zásobu. Je schopen porozumět psanému textu, vytvářet srozumitelné a gramaticky správné texty v psané formě. Je schopen plynně komunikovat nejen o každodenní problematice a osobních záležitostech, ale také o profesní záležitostech a různých sociálních problémech. Student je schopen jasně a srozumitelně argumentovat, vyjádřit souhlas a nesouhlas s diskutujícím partnerem, vysvětlit mu svůj názor i profesně odborné záležitosti. Student je schopen porozumět a aktivně pracovat s neznámým textem odborné povahy.

Literatura

Kollmannová, L. Angličtina pro samouky. Praha: Leda,, 1994. Vacek, J., Nicholls, M. English texts with tests. Brno: IMS,, 2003.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zkouškaZkouška má písemnou a ústní část.Úspěšné zvládnutí písemné části zkoušky (minimálně 60% správných odpovědí) je podmínkou pro účast na ústní části zkoušky. V ústní části zkoušky student prokazuje dosažené jazykové kompetence při ústním projevu a konverzaci na zadané téma.

Garant

Mgr. Lucie Mlčochová

Vyučující

Mgr. Lucie MlčochováMgr. Lucie Seibertová