Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Právo v sociální oblasti (TIMS / TB5SO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TIMS / TB5SO - Právo v sociální oblasti, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Tematické moduly:- Struktura právních disciplín v sociální oblasti- Právní dimenze sociálního zabezpečení- Sociální vyloučení - Základní problémy- Některé otázky pracovního práva- Závěrečný seminář - aktuální otázky sociální politiky

Získané způsobilosti

Student je na základě kognitivního osvojení obsahu předmětu schopen interprepovat základní informace z práva v sociální oblasti.

Literatura

Huňková, M., Voňková, J. Domácí násilí v ČR z pohledu práva, 1. vydání. Praha: Justiční akademie ČR, 2004. Schelleová, I. a kol. Právní postavení mladistvých. Praha: Eurolex Bohemia, 2004. Tröster, P. a kol. Právo sociálního zabezpečení. Praha: C.H.Beck,, 2008. Muselíková, M., Vaňková, Z., Vodičková, M. Právo v sociální oblasti. Brno: IMS, 2013. Krausová, L., Novotná, V. Sociálně právní ochrana dětí, 1. vydání. Praha: ASPI a.s., 2006. Krebs, Vojtěch. Sociální politika. 5., přeprac. a aktualiz. vyd. Praha : Wolters Kluwer Česká republika, 2010. ISBN 978-80-7357-585-4.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - ústní zkouškaStudent vypracuje písemnou práci v rozsahu 3-5 stran textu na téma:1. Sociální služby a poradenství2. Proč je v ČR umístěno nejvíc dětí v ústavní péči ze všech zemí Evropy.3. Diskriminace a její formy. 4. Diskriminace v pracovním právu.5. Sexuální diskriminace.6. Sociální zabezpečení jako základ sociální politiky.7. Komparace modelů důchodového pojištění.

Garant

PhDr. Mgr. Zdeňka Vaňková

Vyučující

PhDr. Mgr. Zdeňka Vaňková