Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metody sociálně výchovné práce (TIMS / TB6VP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TIMS / TB6VP - Metody sociálně výchovné práce, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět doplňuje a rozšiřuje znalosti ze sociální pedagogiky. Obsah tohoto předmětu přispěje k ucelenému a komplexnímu pohledu na obor studia, výchovný proces a sociálně výchovnou péči. Specificky se dotýká kategorií populace sociálně znevýhodněné.Tematické moduly:1. Pojetí metod výchovy v pedagogice.2. Aplikace sociálně výchovné práce v poradenství a socioterapie.3. Aplikace metod sociálně výchovné práce v oblasti prevence, preventivní programy a projekty.4. Charakteristika metod sociální pedagogiky a jejich aplikace v sociálně-pedagogické činnosti.5. Aplikace metod sociálně výchovné práce v terénní práci (rodiny, společenství, dobrovolnická združení).

Získané způsobilosti

Po absolvování tohoto předmětu v rozsahu 15 hodin získají studenti v rovině pedagogické a sociální práce, jakož i dalších disciplín, přehled o uplatňování metod sociálně výchovné práce v praxi. Budou schopni orientovat se v oblasti sociální práce a mohou při dalším vývoji sociální pedagogiky a sociální práce přispět k jejich dalšímu přibližování.

Literatura

Jůzl, M. a kol. Metody sociálně výchovné práce. Brno: IMS, 2012. Střelec, S. et al. Kapitoly z teorie a metodiky výchovy I. Brno: Paido,, 1998. Matoušek, O. a kol. Metody a řízení sociální práce. Praha: Portál,, 2003. Řezníček, I. Metody sociální práce. Praha: Sociologické nakladatelství, 1994. ISBN 80-85850-00-1.BAKOŠOVÁ, Z. Sociálna pedagogika ako životná pomoc. Bratislava : UK, 2008. Bednářová, Z., Pelech, L. Sociální práce na ulici - streetwork. Brno : Doplněk, 2000. ISBN 80-7239-048-1.

Požadavky

Dochádzka nepovinná.Způsob zakončení předmětu klasifikovaný zápočet.Zápočet - zpracování seminární práce.Seminární práce - rozsah 3 až 5 stran plného textu i s literaturou. Seminární práci vypracovává student na libovolně zvolené téma související se sociální pedagogikou a s použitím libovolně zvolené metody sociální pedagogiky. Termíny (řádný a opravný) odevzdání seminární práce stanoví zkoušející. Hodnocení nedodržený řádného termínu odevzdání seminární práce je hodnoceno nedostatečně "F". Student v takovém případě vypracuje seminární práci o rozsahu 10 stran plného textu i s literaturou, kterou odevzdá v opravném termínu. Nedodržení opravného termínu odevzdání seminární práce je hodnoceno nedostatočně "F".

Garant

doc. PhDr. Miloslav Jůzl, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Miloslav Jůzl, Ph.D.Mgr. Silvia Neslušanová, PhD.PhDr. Alena PlškováMgr. Monika Tannenbergerová, Ph.D.