Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Andragogika (TIMS / TM1A)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TIMS / TM1A - Andragogika, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Andragogika, dějiny, vývoj, andragogické koncepce- Didaktická andragogika, specifika vzdělávání dospělých- Senioři z pohledu sociální pedagogiky, U3V- Specifika seniorské populace, demence,- Speciální andragogika, sociální andragogika, resocializační pedagogika.

Získané způsobilosti

Předmět se zaměřuje nejen na otázky vzdělávání dospělých, ale také na samotný výukový proces a jeho průběh.Absolvováním předmětu získá student základní kompetence v oblasti práce s dospělými.

Literatura

Beneš, M. Andragogika. Praha: Karolinum, 2006. Čornaničová, R. Edukácia seniorov. Bratislava: UK, 2007. MÜHLPACHR, P. Gerontopedagogika. Brno: MU,, 2004. Škoda, K. Kapitoly dějin andragogiky. Praha: UK,, 1996. ISBN 80-7184-326-1.Mühlpachr, P. Resocializační pedagogika - CD.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - klasifikovaný zápočetJe třeba prokázat osvojení základů andragogiky v souladu s cílem předmětu a v rozsahu daném výukovými a zkušebními tématy, a to zejména1.Andragogika - vznik, vývoj, koncepce, místo v systému věd, struktura, dějiny.2.Celoživotní učení a jeho koncepce, celoživotní vzdělávání, učící se společnost.3.Didaktická andragogika.4.Andragogické koncepce 20. století.5.Senioři, problematika stáří a stárnutí, teorie stárnutí. 6.Specifika seniorského věku, sociální, biologická, psychologická.7.Demence, klasifikace dememcí, testy na zjišťování demence. 8.Vzdělávání seniorů, U3V, historie, funkce vzdělávání v seniu. 9.Sociální patologie seniorů a sociální patologie na seniorech.10.Sociální péče o seniory a tabu v seniorské populaci.

Garant

prof. PhDr. Pavel Mühlpachr, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Miloslav Jůzl, Ph.D.prof. PhDr. Pavel Mühlpachr, Ph.D.