Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie práva 2 (TIMS / TM1T)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TIMS / TM1T - Teorie práva 2, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Prameny a principy kontinentálně-evropského práva.- Charakteristika mimoevropských právních kultur.- Proces globalizace a vývoj právního systému.- Ekonomika, politika, právo.- Hodnoty práva, spravedlnost a morálka, postoje k právu.

Získané způsobilosti

Předmět završuje výuku právních disciplín. Student získává poznatky o hodnotových aspektech práva, problémech spravedlnosti v podmínkách globalizace, působení právních norem v soudobých právních kulturách a vlivu neprávních normativních systémů (politika, morálka, náboženství, umění, sport aj.) na myšlení a chování subjektů právních vztahů.

Literatura

Kubů, L., Hungr, P., Osina, P. Teorie práva (část první). Praha: Linde,, 2007. Hungr, P. Teorie práva II. Brno: IMS,, 2006. Weinberger, O. Filozofie, právo, morálka. Brno: MU,, 1993. Sborník: Normativnost a realita práva. Brno: MU,, 1992. Sborník: O slobode a spravodlivosti. Bratislava: Liberalizmus dnes. Archa,, 1993. Večeřa, M. Spravedlnost v právu. Brno: MU,, 1997. Hungr, P. Srovnávací právo. Právní kultury. Ostrava: KEY Publishing,, 2008. Knapp, V. Velké právní systémy. Praha: C. H. Beck,, 1996. Hungr, P. Základy teorie státu a organizace Evropské unie. Ostrava: KEY Publishing,, 2007.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - klasifikovaný zápočetPředmět je ukončen vypracováním eseje a klasifikovaným zápočtem.Okruhy k vypracování eseje budou vymezeny garantem předmětu v rámci úvodní přednášky a poté zveřejněny na webových stránkách.

Garant

prof. JUDr. PhDr. Dalibor Jílek, CSc.

Vyučující

prof. JUDr. PhDr. Dalibor Jílek, CSc.JUDr. Petr Osina