Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Cizí jazyk 2/1 - německý (TIMS / TM2CN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TIMS / TM2CN - Cizí jazyk 2/1 - německý, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Úvodní překladová, doplňovací a substituční cvičení k známým textům.- Rozšiřování jazykových znalostí se zvládnutím základů gramatiky.- Reprodukce obsahu přečteného textu formou záchytných bodů pomocí otázek k textu.- Překlad a porozumění psanému textu, upevňování překladových dovedností.- Opakovací cvičení, využití slovníku k překladu.

Získané způsobilosti

Studenti jsou schopni s pomocí slovníku samostatně překládat německé psané texty a vyhledávat tak účinně informace, které využijí v dalším odborném studiu či vlastní odborné praxi.

Literatura

Bendová, V., Kettnerová, D. Němčina pro samouky. Praha: Fortuna,, 1999. Muzikant, M. Učebnice a audiokazeta němčiny pro kombinované studium s dodatkem. Brno: IMS,, 2005.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zápočetZvládnutí základů gramatiky a porozumění známému textu v rozsahu témat probrané látky.

Garant

PhDr. Mojmír Muzikant, CSc.

Vyučující

Mgr. Marek HaloPhDr. Mojmír Muzikant, CSc.Mgr. Jana Muzikantová