Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychologie řízení (TIMS / TM2R)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TIMS / TM2R - Psychologie řízení, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsahem předmětu jsou psychologické poznatky o řízení, které se týkají jak objektu, tak i subjektu řízení a vztahů mezi nimi, včetně metodologie a metod řízení. Obsah předmětu přesněji vymezuje povinná studijní literatura.Obsahem přímé výuky jsou tyto tematické celky učiva:- Manažerská typologie- Psychologie rozhodování- Motivace a stimulace- Psychologie vyjednávání- Manažerská komunikace

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu budou studenti umět aplikovat poznatky psychologie při řízení lidí, budou umět tvůrčím způsobem vést jednotlivé pracovníky i organizovat a řídit malé i velké pracovní skupiny. Budou umět získávat, motivovat a udržovat vysokou pracovní morálku pracovníků. Budou umět vytvářet takové sociální klima v organizacích, které bude přispívat jak ke spokojenosti pracovníků, tak i k plnění pracovních úkolů, resp. cílů organizace.

Literatura

BEDRNOVÁ, E., NOVÝ, I. A KOL. Psychologie a sociologie řízení. Praha: Management Press, 2007. Vízdal, F. Psychologie řízení. Brno: IMS,, 2007. FOTR, J., DĚDINA, J., HRŮZOVÁ, H. Manažerské rozhodování. Praha: Ekopress,, 2003. ISBN 80-86119-69-6.Hayes, N. Psychologie týmové práce. Praha: Portál,, 2005. Křivohlavý, J. Sociální psychologie organizace. Praha: Grada,, 2006. Čakrt, M. Typologie osobnosti pro manažery. Praha: Management Press,, 2005.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zkouškaStudent musí u zkoušky z tohoto předmětu prokázat jak hluboké vědomosti z psychologie řízení, tak i schopnost je uplatnit v manažerské praxi při řešení typických problémů vyskytujících se při vedení lidí.

Garant

Mgr. Jiří Dalajka, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jiří Dalajka, Ph.D.