Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Britské reálie (UMJL / A1BR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UMJL / A1BR - Britské reálie, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Úvod. Británie - koncept, symboly, národní identita. Prezentace.- Geografie. Regionální identita a dělení.- Klíčové události britské historie.- Kolonialismus. Britské Impérium.- Politický systém (Rozdělení pravomocí. Volební systém).- Ekonomie a zaměstnání.- Identita a třídní systém. Postoje.- Film o současné britské společnosti a diskuze.- Menšiny v Uk. Imigrace a rasismus.- Umění a kultura.- Každodenní život. Sociální péče. Vzdělání.- Náboženství.- Británie dnes.- Shrnutí a diskuze.- Zápočtový test, zkouška.

Získané způsobilosti

Student získá přehled o systému společenského zřízení Velké Británie a dokáže si na základě získaných informací o historii a kultuře vyvodit poznatky o charakteru moderní britské společnosti.

Literatura

O´DRISCOLL, J. Britain for Learners of English. Oxford: Oxford University Press, 2009. ISBN 0199579253.OAKLAND, J. British Civilization: An Introduction. New York: Routledge, 2006. http://www.bbc.co.uk/history/british/www.theguardian.comO´MORGAN, K. The Oxford History of Britain. Oxford: Oxford University Press, 2010. ISBN 0199579253.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zkouškaPředpokladem úspěšného zakončení studia je pravidelná docházka do kurzu (min. 70%) úspěšně zvládnutá ústní prezentace na základě zadaného tématu, zvládnutí závěrečného písemného testu (min. 60%), kde student prokáže dobrou orientaci probírané látky. Student má založený vlastní účet na Moodle (www.vyuka.fhs.utb.cz), kde si každý týden před seminářem prostuduje zadané materiály a na semináře přichází připraven. Nepřipravenost (nenastudování učebního materiálu označeného "compulsory", nevypracování dílčího úkolu, nevypracování vlastní prezentace v dohodnutém termínu) může být důvodem k neuznání účasti v semináři a následně důvodem k neudělení zápočtu. Výsledky zkoušky jsou označeny šestibodovou stupnicí: A - "výborně", B - "velmi dobře", C - "dobře", D - "uspokojivě", E - "dostatečně", F - "nedostatečně".

Garant

Mgr. Hana Čechová

Vyučující

Mgr. Hana Čechová