Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Jazyková cvičení 1 (UMJL / A1JC1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UMJL / A1JC1 - Jazyková cvičení 1, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět je zaměřen na všestranný rozvoj komunikativní kompetence studentů v anglickém jazyce. Důraz je kladen na rozvíjení schopnosti studentů používat cizí jazyk jako prostředek komunikace v mluveném i psaném projevu. Součástí kurzu je také procvičování a prohlubování poslechových dovedností na úrovni "advanced". Předmět zahrnuje:- přehled pokročilé anglické gramatiky a slovní zásoby.- vysvětlení, procvičování a volné používání gramatických jevů.- systém přítomných, minulých a budoucích časů.- gerundia a infinitivy.- přímou/nepřímou řeč.- systém modálních sloves.

Získané způsobilosti

Student dokáže komunikovat v anglickém jazyce na úrovni "advanced" (C1), orientuje se v gramatických jevech dané úrovně a je způsobilý využít svých znalostí jak v ústní, tak v písemné formě. Je schopný vést konverzaci na dané téma, vyjádřit anglicky komplexní myšlenky a reagovat rychle a adekvátně na podněty nebo otázky.

Literatura

Gude, Kathy. CAE Result Student´s Book. 2008. Gude, Kathy. CAE Results Workbook. 2008. Hewings, Martin. Advanced Grammar in Use. Oxford University Press, 2009. ISBN 978-0521532914.Harrison, Mark. FCE Testbuilder. Macmillan, 2010. ISBN 978-0-2307-2789-2.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - klasifikovaný zápočet.Předpokladem získání zápočtu je aktivní účast na semináři (80%, s výjimkou držitelů certifikátů FCE/CAE a studentů, kteří úspěšně napíšou vstupní test) a úspěšné napsání závěrečného testu z lekcí 1-6 učebnice CAE Result Student´s Book a Workbook a doplňkových materiálů, dostupných na platformě moodle. Závěrečný test bude mít 3 části: Reading, Listening, Use of English (gramatika a slovní zásoba). Během semestru se bude psát také "midterm" test, za který mají studenti možnost získat bonusová procenta, která se jim přičtou ke skóre ze závěrečného testu.

Garant

Mgr. Vladimíra Fonfárová