Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Prezentační dovednosti (UMJL / A2PRE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UMJL / A2PRE - Prezentační dovednosti, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Struktura prezentace, mluvená a psaná forma jazyka. Jednotlivá stádia při tvorbě a nácviku prezentací, sběr dat - selektování informací. Osvojování slovní zásoby typické pro efektní prezentace, vizualizace. Verbální a neverbální komunikace, řeč těla. Rozvíjení komunikativních dovedností a vyrovnání se se stresem při samostatném projevu. Týmové hodnocení ústních prezentací, konstruktivní zpětná vazba.

Získané způsobilosti

Student si osvojí prezentování před skupinou v anglickém jazyce. Bude schopen si vytvořit vlastní prezentaci na dané téma, shromáždit data, časově rozplánovat jednotlivé části. Posune se o krok dál při prezentování v cizím jazyce a zvýší si sebevědomí v mluveném projevu před skupinou. Díky týmové zpětné vazbě vyslechne názory ostatních a naskytne se možnost vyvarovat se v budoucnu stejných chyb a pracovat na svém zlepšení.

Literatura

Erica J. Williams. PRESENTATIONS IN ENGLISH. Macmillan, 2008. ISBN 978 0 230 02876 0.Emmerson, P. BUSINESS GRAMMAR BUILDER. Macmillan Publishers Limited, 2002. ISBN 0-333-75492-1.Marion Grussendorf. ENGLISH FOR PRESENTATIONS. Oxford University Press, 2007. ISBN 978 0 19 457937 7.Templeton, M. PUBLIC SPEAKING AND PRESENTATIONS. McGraw-Hill Companies, 2010. ISBN 978-0-07-160121-4.Andrew Bradbury. Successful Presentation Skills. London ; Philadelphia : Kogan Page, 2006. ISBN 978-0-7494-4560-7.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - klasifikovaný zápočet- Aktivní účast na seminářích (80%).- Zaslání zpracované prezentace v PowerPointu vyučující (3 pracovní dny před termínem prezentace), odevzdání písemně zpracované prezentace a její ústní přednes.- 1x 10 min. individuální prezentace a 1x 20min. skupinová prezentaceHodnocení bude provedeno na základě splnění menších úkolů během semestru, kvality závěrečné ústní i písemné prezentace, kreativního zpracování prezentace a schopnosti poskytnutí zpětné vazby ostatním studentům.