Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Australská studia (UMJL / AUST)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UMJL / AUST - Australská studia, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah předmětu:- Zeměpisné údaje, administrativní celky, počátky australské historie.- Původní obyvatelstvo Austrálie, způsob života, vytváření hodnot. První kontakty s bělochy.- Domorodé obyvatelstvo v současnosti.- Imigrace nucená a dobrovolná.- Austrálie poloviny 19. stol., zlatá horečka.- Konec století. The Bulletin. Mýty.- Hledání identity.- Austrálie v období válek.- Poválečné období v Austrálii.- Minoritní skupiny.

Získané způsobilosti

Student má znalost historie Austrálie od jejího objevení až do konce 20. století. Rozumí také historii původních australanů a problémům, kterým v současné době čelí. Studenti budou schopni vysvětlit politický systém Austrálie a jeho vznik. Student bude dále schopen rozpoznat jednotlivé symboly Austrálie, místní flóru a faunu, a diskutovat o některých mytologiích z australských kulturních dějin.

Literatura

Aboriginal Australia : an introductory reader in aboriginal studies. St. Lucia, Qld., Australia : University of Queensland Press ; Portland, Or. : International Speciali, 1994. ISBN 0-7022-2684-X.Ward, Russel Braddock. Concise history of Australia. New ed. St. Lucia : University of Queensland Press, 1992. ISBN 0-7022-2386-7.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zápočetPředpokladem získání zápočtu je aktivní účast na semináři včetně vlastní prezentace a složení testu závěrečného.

Garant

Mgr. Dean Ronald Catchpole