Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané kapitoly z americké literatury (UMJL / EAMLI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UMJL / EAMLI - Vybrané kapitoly z americké literatury, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Ústní tradice amerických indiánů, koloniální literatura.- Puritanismus v americké literatuře- Literatura v období boje za nezávislost.- Transcendentalismus.- Americká renesance.- Realismus a naturalismus.- Hlavní vývojové proudy americké poezie 20. století.- Harlemská renesance.- Ztracená generace a nová ztracená generace.- Jižanská literatura.- Etnické literatury.- Drama 20. století.- Aktuální vývojové tendence románu.- Zápočtový test / zkouška.

Získané způsobilosti

Student má přehled o dějinách americké literatury od raných děl až po současnost, umí charakterizovat klíčová období, směry a autory. Na základě vlastní četby umí analyzovat vybraná díla prózy, poezie a dramatu a zasadit je do literárně-historického a kulturního kontextu.

Literatura

http://www.america.gov/publications/books/outline-of-american-literature.htmlLAUTER, P., ed. The Heath Anthology of American Literature. 5th ed. Boston: Houghton Mifflin Company, 2005. GRAY, R. J. A History of American Literature. Malden, MA: Blackwell, 2011. RULAND, R., BRADBURY, M. From Puritanism to Postmodernism: A History of American Literature. New York: Penguin Books, 1991. ISBN 0670835927.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zkouškaPožadavky k zápočtu:- Aktivní účast na seminářích (80%).- Znalost děl na seznamu četby na základě vlastní četby.- Předložení čtenářského deníku.Požadavky ke zkoušce:- Znalost zadané primární a sekundární literatury.

Garant

Mgr. Roman Trušník, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Vladimíra FonfárováMgr. Roman Trušník, Ph.D.