Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dějiny USA (UMJL / EDEUS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UMJL / EDEUS - Dějiny USA, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Tento kurs se zaměřuje na život a období prezidenta Abrahama Lincolna s využitímjeho životopisu, akademické analýzy jeho života a práce, jeho vlastích slov (ústníprojevy a psaná tvorba), a naší analýzy a konverzace. Studium Lincolnova života jevelice hodnotné, zvláště díky významným událostem, kterých se Lincoln přímo účastnilnebo kterých byl svědkem. Je ceněno i jako nahlédnutí do důležitých období americkéhistorie jako jsou předválečné období a období Občanské Války. Lincolnův život napomáhá v porozumění konkrétních témat: politika předválečného období, společensko-třídní vztahy, konflikt mezi severem a jihem, otroctví a emancipace, rasové vztahy a přesvědčení, průběh Občanské války a také Rekonstrukce. Lincoln take slouží za vzor ve věcech vůdcovství, státnictví a evoluce Americkénezávislosti. Lincolnův odkaz - to jest jak jej následující generace Američanů a ne-Američanů zhodnotily - hovoří o tom, jakým směrem se Spojené Státy vyvíjí jako národ a jak je dílu Lincolna porozuměno v dnešním světě.

Získané způsobilosti

Absolvování tohoto kursu studentům nabízí důkladné a ucelené porozumění problematikyna téma "Boj za Nezávislost v období Americké Občanské Války".

Literatura

William Gienapp. Abraham Lincoln and Civil War America. New York, 2002. ISBN 0195150996.Andrew Delbanco. The Portable Abraham Lincoln. New York, 2009. ISBN 1440656363.Weekly readings will be posted on Moodle.

Požadavky

-80% Účast je nutná-Aktivní zapojení do diskuze-2 eseje (500 slov každá)-1 argumentativní esej (1500 slov)The result of a subject examination is expressed on a six-point scale: A "výborně" (i.e. "excellent"), B "velmi dobře" (i.e. "very good"), C "dobře" (i.e. "good"), D "uspokojivě" (i.e. "satisfactory"), E "dostatečně" (i.e. "sufficient"), F "nedostatečně" (i.e. "fail").

Garant

Gregory Jason Bell, B.A., M.B.A., M.A., Ph.D.