Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Obchodní korespondence (UMJL / EKORA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UMJL / EKORA - Obchodní korespondence, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsahem předmětu:- Rozbor a osvojení formálních obchodních textů (různé typy obchodních dopisů, memoranda, resumé adalší) s důrazem na současný evropský standard.- Seznámení se s ukázkami severoamerické obchodní korespondence.- Vytváření vlastních obchodních dopisů v různých tématických celcích.- Výběr a osvojení odpovídajících výrazových prostředků, které odrážejí znalost kulturních rozdílů.

Získané způsobilosti

Studenti si osvojí dovednosti v anglické obchodní korespondenci.

Literatura

Emmerson, P. Business Vocabulary Builder. MacMillan, 2010. Ashley, A. Oxford Handbook of Commercial Correspondence. OUP, 2010. Kolin, P.C. Successful Writing at Work: Concise Ediction. Cengage Learning, 2014.

Požadavky

Předmět je zakončen zápočtem. Výsledek kurzu je vyjádřen na stupnici "započteno", "nezapočteno". Předpokladem získání zápočtu je účast na seminářích (max. 1 omluvená absence během semestru), aktivní zapojení do výuky a domácí příprava. Podmínkou pro udělení zápočtu bude také odevzdání čistopisu jednoho obchodního dopisu z předem specifikované oblasti, žádosti o místo, CV a průvodního dopisu před koncem semestru.

Garant

Mgr. Lenka Drábková, Ph.D.