Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Literatura a kulturní studia (UMJL / ENFIL)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UMJL / ENFIL - Literatura a kulturní studia, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Anglická literatura období Old English a Middle English- Humanismus a Renesance v anglické literatuře- 17., 18., 19. a 20. století v anglické literatuře- Literatura koloniální Ameriky- Americká literatura 18. a 19. století- Americká literatura v historické perspektivě- Historie Spojeného království a USA- Geografie, Politika a regionalismus- Kolonizace a zahraniční politika- Multikulturalismus a náboženství- Ekonomika- Kultura a média

Získané způsobilosti

Student je schopen interpretovat literární díla a analyzovat kulturní fenomény anglicky mluvícího prostoru.

Literatura

GRAY, R. J. A History of American Literature. Malden, MA: Blackwell, 2004. OAKLAND, J. British Civilization: An Introduction. New York: Routledge, 2006. CARTER, R, McRAE, J. The History of Literature in English. Routledge, 2001. Brinkley, A. The Unfinished Nation. McGraw Hill, 2005.

Požadavky

Požadavky na studenta budou zveřejněny nejpozději dva měsíce před konáním zkoušky na stránkách Ústavu anglistiky a amerikanistiky.

Garant

PhDr. Katarína Nemčoková, Ph.D.