Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Prezentační dovednosti (UMJL / EPREZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UMJL / EPREZ - Prezentační dovednosti, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Struktura prezentace, mluvená a psaná forma jazyka. Jednotlivá stádia při tvorbě a nácviku prezentací, sběr dat - selektování informací. Osvojování slovní zásoby typické pro efektní prezentace, vizualizace. Verbální a neverbální komunikace, řeč těla. Rozvíjení komunikativních dovedností a vyrovnání se se stresem při samostatném projevu. Týmové hodnocení ústních prezentací, konstruktivní zpětná vazba.

Získané způsobilosti

Student si osvojí prezentování před skupinou v anglickém jazyce. Bude schopen si vytvořit vlastní prezentaci na dané téma, shromáždit data, časově rozplánovat jednotlivé části. Posune se o krok dál při prezentování v cizím jazyce a zvýší si sebevědomí v mluveném projevu před skupinou. Díky týmové zpětné vazbě vyslechne názory ostatních a naskytne se možnost vyvarovat se v budoucnu stejných chyb a pracovat na svém zlepšení.

Literatura

EMMERSON, P. Business Builder (Modules 7, 8). Macmillan-Heinemann, 2003. SWEENEY, S. English for Business Communication. Cambridge : Cambridge Unversity Press, 2003. ISBN 0521754496.DIGNEN, B. English for Presentations. York Associates, Falcon Press, 2000. Holliday, Adrian. Intercultural communication : an advanced resource book for students. 2nd ed. London : Routledge, 2010. ISBN 978-0-415-48942-3.LEEUWEN, T. Introducing Social Semiotics. London : Routledge, 2005. ISBN 0415249449.Beard, Adrian. Language change. New York : Routledge, 2004. ISBN 415320569.GOODALE, M. Professional Presentations. CUP, 2003.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - klasifikovaný zápočet- Aktivní účast na seminářích (80%).- Zaslání zpracované prezentace v PowerPointu vyučující, odevzdání písemně zpracované prezentace a její ústní přednes. Hodnocení bude provedeno na základě kvality ústní i písemné prezentace, kreativního zpracování prezentace a schopnosti poskytnutí zpětné vazby ostatním studentům.