Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Moderní britský a americký film (UMJL / FILM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UMJL / FILM - Moderní britský a americký film, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Seminář bude probíhat 10 týdnů. 1.-9. týden po 3 hodiny, poslední týden 1 hodina.Od civilizace zpátky k přírodě: V stopách H. D. Thoreaua (Into the Wild)Sexuální menšiny v paranoidní americké společnosti po druhé světové válce (A Single Man)Rasismus v Americe (Guess Who´s Coming to Dinner)Problém nezaměstnanosti na anglickém severu (Full Monty)Hledání svého pravého já: Pozice žen v Americe po 2. světové válce (Fur: An Imaginary Portrait of Diane Arbus)Kulturní a popkulturní Amerika (Scott Pilgrim vs. The World)Život imigrantů ve Velké Británii (Dirty Pretty Things)Americký konzumerismus na pranýři (God Bless America)Americká internátní škola a formování úspěšné mladé generace (Dead Poets Society)

Získané způsobilosti

Studenti dokáží analyzovat filmový materiál a propojit praktické znalosti anglo-amerických reálií s jejich audiovizuální reprezentací ve filmu.

Literatura

Bordwell, David. On the History of Film Style. Harvard, 1997. Chatman, Seymour. Story and Discourse: Narative Structure in Fiction and Film. New York, 1980. Oakland, John. British Civilization: An Introduction. New York, 2011. Nash, Gary B., gen. ed. The American People: Creating a Nation and a Society. New York, 2005.

Požadavky

Seminář je ukončen zápočtem.Předpokladem pro získání zápočtu je aktivní účast na semináři (80%), prezentace analýzy zvoleného filmu na základě předem dané osnovy včetně formulace otázek pro další širší diskuzi. Na konci semestru student odevzdá písemnou práci o tří filmech v délce 2 strany pro každý z vybraných filmů.Způsob zakončení předmětu - zápočetKurz je uzavřen zápočtem na konci semestru. Předpokladem pro získání zápočtu je aktivní práce v seminářích a průběžné plnění zadaných úkolů (vypracování prezentace s analýzou filmu, písemná práce).

Garant

Mgr. Vladimíra FonfárováMgr. Petr Vinklárek