Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Rakouské reálie (UMJL / N3RR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UMJL / N3RR - Rakouské reálie, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Geografie- Obyvatelstvo, migrace a mobilita- Národnostní menšiny- Přehled spolkových zemí- Interkulturní rozdíly- Hospodářství a globální trh- Rakouské firmy- Vídeň- Politický systém, ústavní orgány, politické strany- Média- Významné osobnosti veřejného života

Získané způsobilosti

Student má znalosti o nejrůznějších aspektech života v Rakousku (společnost, kultura) a je schopen kriticky pracovat s texty, které se vztahují k dané problematice. Student získává interkulturní kompetenci, je schopen srovnat rakouskou/švýcarskou a českou společnost a kulturu.

Literatura

POSCH, E. M. Alles, was Sie über Österreich wissen müssen. Wien:Verlag Carl Ueberreuter, 2008. THEILACKER, J. Vis a Vis Reiseführer Österreich. DK Verlag, 2012. Matecki, U.. Dreimal Deutsch in Österreich in Detschland in der Schweiz. Cancerel, London, 2000. LICHTENBERG, E. Österreich, Geographie, Geschichte, Wirtschaft, Politik. Darmstadt: Wissenschaftliche Gesellschaft, 2002.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - klasifikovaný zápočetPožadavky k zápočtu: 1. Docházka (minimum: 80%).2. Aktivní účast v semináři (pracovní listy). 3. Prezentace projektu.4. Esej na zvolené téma.5. Absolvování zápočtového testu s minimální úspěšností 60%.

Garant

Mgr. Libor Marek, Ph.D.