Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Švýcarské reálie (UMJL / N4RS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UMJL / N4RS - Švýcarské reálie, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Geografie- Obyvatelstvo, migrace a mobilita- Národnostní menšiny- Přehled spolkových zemí- Interkulturní rozdíly- Hospodářství a globální trh- Švýcarské firmy- Bern- Politický systém, ústavní orgány, politické strany- Média- Významné osobnosti veřejného života

Získané způsobilosti

Student má znalosti o nejrůznějších aspektech života ve Švýcarsku (společnost, kultura) a je schopen kriticky pracovat s texty, které se vztahují k dané problematice. Student získává interkulturní kompetenci, je schopen srovnat švýcarskou a českou společnost a kulturu.

Literatura

CZUPRYN, A. et al. Vis a Vis Reiseführer Schweiz. München: DK Verlag, 2012. Matecki, U. Dreimal Deutsch in Österreich in Deutschland in der Schweiz. Cancerel, London, 2000. Beza, S. Eine kleine Landeskunde deutschsprachiger Länder. Fragment, 1998. Gogniat, R. a kol. Schweiz in Sicht. Materialien zur Landeskunde Schweiz. St. Gallen, 1998. Fahrni, D. Schweizer Geschichte. Pro Helvetia, 1996.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - klasifikovaný zápočetPožadavky k zápočtu: 1. Docházka (minimum: 80%).2. Aktivní účast v semináři (pracovní listy). 3. Prezentace projektu.4. Esej na zvolené téma.5. Absolvování zápočtového testu s minimální úspěšností 60%.

Garant

Mgr. Libor Marek, Ph.D.