Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praxe (UMJL / PRAX)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UMJL / PRAX - Praxe, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Praxe je vykonávána v podniku, firmě, úřadu či jiné instituci se zaměřením na manažerskou činnost. Místo výkonu praxe si student najde a zvolí samostatně. Student absolvuje měsíční praxi s cílem seznámit se s realitou a faktickými potřebami cílových institucí, kde bude pracovat jako asistent nebo pomáhat pracovníkům oddělení komunikujících se zahraničím či tam, kde majetková účast zahraniční instituce ovlivnila komunikační jazyk uvniř firmy. Student se zaměří na zpracovávání písemné dokumentace a různých forem komunikace (ústní, tradiční písemná korespondence, e-mail) a věnuje pozornost typu a úrovni podnikové kultury, která determinuje kooperaci, komunikaci a public realitons. Student bude pracovat vždy dle instrukcí předem vybraného mentora, bude si vést deník praxe a aktivně přistupovat k řešení zadaných úkolů.

Získané způsobilosti

Studenti mají zkušenosti jako asistenti pracovníků oddělení komunikujících se zahraničím nebo tam, kde majetková účast zahraniční instituce ovlivnila komunikační jazyk uvnitř firmy. Studenti dokáží zpracovávat písemnou dokumentaci a různé formy komunikace (ústní, tradiční písemná korespondence, e-mail) a umí pracovat s nástroji podnikové kultury, která determinuje kooperaci, komunikaci a public relations. Studenti jsou schopni pracovat dle instrukcí nadřízeného a umí reflektovat nutnost aktivního přístupu.

Literatura

GULLOVÁ, Soňa. Mezinárodní obchodní a diplomatický protokol : společenská a obchodní etiketa : diplomatický protokol v mezinárodní obchodní a diplomatické praxi : pravidla pro další protokolární a společenské akce : diplomatická korespondence. Praha : Grada Publishing, 2011. Worthington, Ian. The business environment. 6th ed. Harlow, England ; New York : FT Prentice Hall, 2009. ISBN 978-0-273-71675-4.The business environment : themes and issues. Oxford ; New York : Oxford University Press, 2008. ISBN 978-0-19-920305-5.Svatoš, Miroslav. Zahraniční obchod : teorie a praxe. 1. vyd. Praha : Grada, 2009. ISBN 978-80-247-2708-0.

Požadavky

Absolvování praxe. Pro udělení zápočtu je nezbytné, aby student odevzdal předběžné potvrzení o plnění praxe a potvrzení o absolvování praxe.Erasmus mobility a výuka anglického jazyka se jako praxe neuznávají.

Garant

Mgr. Petr Dujka