Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dějiny a reálie Velké Británie (UMJL / UDRVB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UMJL / UDRVB - Dějiny a reálie Velké Británie, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Úvod do kurzu. Prezentace.- Británie - koncept, symboly, národní identita, regionální identita a dělení.- Klíčové události britské historie.- Politický systém. Monarchie, parlament, kabinet a ministerský předseda.- Film o současné britské společnosti a diskuze.- Identita a třídní systém. Postoje. Náboženství.- Národnostní příslušnost. Multikulturalismus. Imigrace a rasismus. Kolonialismus.- Trendy v zaměstnání. Každodenní život. Sociální péče.- Vzdělání.- Umění a kultura.- TV a média.- Práce s textem.- Shrnutí a diskuze.- Zápočtový test, zkouška.

Získané způsobilosti

Student získá přehled o systému společenského zřízení Velké Británie a dokáže si na základě získaných informací o historii a kultuře vyvodit souvislosti o charakteru moderní britské společnosti.

Literatura

O Driscoll, James. Britain : [the country and its people: an introduction for learners of English]. Oxford : Oxford University Press, 1995. ISBN 0-19-432429-X.OAKLAND, J. British Civilization: An Introduction. New York: Routledge, 2006. MORGAN, K.O. The Oxford History of Britain. Oxford University Press. ISBN 978-0192853493.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zkouškaPředpokladem získání zápočtu je pravidelná docházka do kurzu (min. 70%) úspěšně zvládnutá ústní prezentace na základě individuálně zadaného tématu a vlastní rešerše, zvládnutí písemného testu (min. 60%), a ústní zkouška, kde student prokáže dobrou orientaci probírané látky. Student má také založené vlastní účet na Moodle (www.vyuka.fhs.utb.cz), kde si každý týden před seminářem a přednáškou prostuduje obsah konkrétního semináře či přednášky.

Garant

Mgr. Helena Kaňková, Ph.D.