Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Syntax (UMJL / USYN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UMJL / USYN - Syntax, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah předmětu pokrývá následují témata:- Struktura věty jednoduché- Subkategorizace- Předmět- Pasivizace, srovnání trpného rodu v angličtině a češtině- Podmět- Přívlastek- Negace- Větné vzorce v angličtině- Vedlejší věty

Získané způsobilosti

Student má znalosti o gramatických jevech v rámci věty jednoduché. Student dokáže identifikovat jednotlivé větné členy a dále je analyzovat. Student chápe fungování procesu pasivizace a je schopen porovnat formu a funkci trpného rodu v angličtině a češtině. Student dále zná větné vzorce v angličtině a orientuje se v problematice negace.

Literatura

QUIRK, R. A Comprehensive Grammar of the English Language. Longman, 1994. Veselovská, L. A Course in English Syntax. Olomouc, 2009. HUDDLESTON, R. and P., GEOFFREY K. A Students Introduction to English Grammar. Cambridge University Press, Cambridge, 2002. Dušková, L. Mluvnice současné angličtiny na pozadí češtiny. Praha: Academia, 2012. MACHOVÁ, D. Syntax: Study material for Lifelong Learning Courses. ---, 2012.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zkouškaI. Docházka: účast na seminářích minimálně 80%II. Řádné plnění zadaných úkolůIII. Aktivní účast na semináříchIV. Zápočet - esejV. Zkouška - závěrečný test

Garant

Mgr. Dagmar Machová