Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy tlumočení (UMJL / ZATL)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UMJL / ZATL - Základy tlumočení, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Tlumočení pro potřeby EU- Tlumočení obchodních jednání- Tlumočení firemních prezentačních akcí- Tlumočení společenských a kulturních akcí- Historie tlumočení- Etiketa tlumočení- Psychologický aspekt tlumočení- Aktuální trendy tlumočení- Tlumočnický zápis

Získané způsobilosti

Student je po nácviku schopný využít tlumočnických technik při tlumočení témat souvisejících s EU, tlumočení obchodních jednání, tlumočení firemních prezentačních akcí a tlumočení společenských a kulturních akcí. Využívá své kvalitní jazykové znalosti a ty aplikuje do konkrétní tlumočené situace, kde bere v úvahu jazykové i kulturní rozdíly. Student je obeznámen s aktuálními trendy tlumočení, chápe psychologické zákonitosti při tlumočení a v neposlední řadě umí pracovat s tlumočnickým zápisem (protokolem).

Literatura

GILE, D. Basic Concepts and Models for Interpreter and Translator Training. Amsterdam/Philadelphia: J. Benjamins Publishing, 1995. ALTMAN, J. Teaching Interpreting. Study and Practice. London: Center for Information on Language Teaching and Research, 1987. ISBN 0-948003-12-X.ČEŇKOVÁ, I. Teorie a didaktika tlumočení I. Praha: FF UK, 2001.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zápočetPředpokladem získání zápočtu je úspěšné tlumočení zadaných projevů z češtiny do angličtiny a naopak.Minimálně 85 % účast na seminářích.

Garant

PhDr. Katarína Nemčoková, Ph.D.