Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Občanský sektor (UPV / AK2OS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UPV / AK2OS - Občanský sektor, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Vymezení občanské společnosti.- Teoretické přístupy k občanské společnosti.- Občanský sektor a teorie občanského sektoru.- Stav a vývoj občanské společnosti v Evropě.- Stav a vývoj občanské společnosti v České republice.- Veřejná politika a občanský sektor.- Antropologické, sociologické, filozofické aspekty občanského sektoru.- Politické a ekonomické aspekty občanského sektoru.- Ukotvení neziskových organizací v občanském sektoru.

Získané způsobilosti

Studenti jsou seznámeni s principy fungování občanské společnosti. Dokáží reflektovat stav současné občanské společnosti v ČR.

Literatura

MÜLLER, K. Češi a občanská společnost: pojem, problémy, východiska. Praha: Triton, 2002. KÖLLEROVÁ, T., MOUDRÝ, M. Občanský a společenskovědní základ. Politologie. Člověk v mezinárodním prostředí. Kralice na Hané: Computer Media, 2012. SKOVAJSA, M. a kol. Občanský sektor. Praha: Portál, 2010. POTŮČEK, M. Veřejná politika. Praha: Sociologické nakladatelství, 2005. GLASIUS, M., LEWIS, D., SECKINELGIN, H. (eds.). Exploring Civil Society: Political and Cultural Contexts. New York: Routledge, 2004. POTŮČEK, M. Nejen trh: Role trhu, státu a občanského sektoru v proměnách české společnosti. Praha: Sociologické nakladatelství, 2005. MÜLLER, K. B. Politická sociologie: [politika a identita v proměnách modernity]. Praha: Portál, 2008.

Požadavky

Podmínkou udělení zápočtu je splnění 2 úkolů zadaných v rámci semináře a aktivní účast na seminářích. Zkouška ověřující získané znalosti proběhne ústní formou.

Garant

doc. Mgr. Soňa Vávrová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jan Kalenda, Ph.D.Mgr. Jan Kalenda, Ph.D.