Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metodika supervizí (UPV / AK4MS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UPV / AK4MS - Metodika supervizí, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Povaha práce v pomáhajících profesích.- Teoretický rámec supervize.- Vymezení hranic mezi poradenstvím, supervizí a terapií komparace cílů a metod.- Supervizní modely.Dělení supervize (druhy a formy).- Individuální a skupinová supervize.- Balintovské skupiny.- Supervize a supervizní kontrakt.- Reflexe a zpětná vazba.- Význam supervize pro organizaci.

Získané způsobilosti

V rámci předmětu získají studenti teoretické znalosti z oblasti supervize a dokážou jasně rozlišovat mezi poradenstvím, supervizí a psychoterapií. Získají praktické zkušenosti a osvojí si potřebné dovednosti k vedení skupinového sezení v organizaci.

Literatura

VÁVROVÁ, S. Doprovázení v pomáhajících profesích. Praha: Portál, 2012. HAVRDOVÁ, Z. a kol. Kultura organizace a supervize ve vzájemném působení. Praha: Univerzita Karlova, 2011. HAVRDOVÁ, Z., HAJNÝ, M. Praktická supervize. Praha: Galén, 2008. HAWKINS, P., SHOHET, R. Supervize v pomáhajících profesích. Praha : Portál, 2004. PROCTOR, B. Group Supervision. A Guide to Creative Practice. London: SAGE Publications, 2008. CARROLL, Michael a Margaret THOLSTRUPOVÁ. Integrativní přístupy k supervizi. Praha: Triton, 2004. KALINA, K. a A. ŠIMEK. Supervize kazuistiky. Praha: Triton, 2004.

Požadavky

Klasifikovaný zápočet: 100% docházka, vedení portfolia supervize, zpracování materiálů a úkolů vycházejících ze studijní opory, zpracování kazuistiky (na základě praxe / práce studenta) a autosupervize, účast na skupinové supervizi.

Garant

Mgr. Michaela Vaško

Vyučující

Mgr. Michaela Vaško