Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Gerontagogika (UPV / AK5GE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UPV / AK5GE - Gerontagogika, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Metodologické otázky gerontagogiky- Vzdělávání seniorů jako nový společenský fenomén.- Stárnutí a stáří jako přirozená součást života.- Vývojové změny v průběhu stárnutí a stáří.- Kompetence a produktivita ve stáří- Výchova ke stáří a ve stáří v kontextu celoživotního učení a vzdělávání- Výchova ke stáří.- Didaktické aspekty vzdělávání seniorů.- Typy programů a možnosti vzdělávání seniorů

Získané způsobilosti

Student se orientuje v problematice seniorské etapy života (hledisko demografické, ekonomické, sociologické, psychologické, andragogické); disponuje poznatky o možnostech ovlivňování a obohacování života seniorů prostřednictvím vzdělávacích aktivit.

Literatura

HAŠKOVCOVÁ, H. . Fenomén stáří. Praha: Panorama, 1990. STUART - HAMILTON, I. . Psychologie stárnutí. Praha: Portál, 1999. PACOVSKÝ, V. . O stárnutí a stáří. Praha: Avicenum, 1991. HRAPKOVÁ , N. (ed.) . Prínos vzdelávania starších pre fyzické zdravie človeka. Bratislava: UK, 1998. KLEGA, V. (red.) . Senioři a univerzity 3. věku. Olomouc: UP, 1995.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zkouškaSamostudium, e-learningové prostředí, vypracování tří korespondenčních úkolů.

Garant

prof. PaedDr. Miroslav Krystoň, CSc.

Vyučující

prof. PaedDr. Miroslav Krystoň, CSc.