Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy psychiatrie (UPV / KP1PY)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UPV / KP1PY - Základy psychiatrie, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Základní pojmy psychiatrie; vymezení pojmu norma a normalita- Klasifikace vybraných duševních poruch- Příčiny a projevy vybraných duševních poruch; některé principy terapie psychických poruch- Profesionální způsob komunikace s lidmi s duševním onemocněním

Získané způsobilosti

Student se orientuje v základních pojmech psychiatrie, zná nejdůležitější momenty z vývoje oboru, zná možnosti terapeutického ovlivnění nemoci, aplikuje některé poznatky z psychiatrie do oblasti sociální pedagogiky.

Literatura

Sikora, J. a kol. Biologické podklady psychických poruch. Praha : Galén, 2002. Baštecký, J. a kol. Gerontopsychiatrie. Avicenum. Psychosomatická medicína. Praha: Avicenum,, 2001. ISBN 80-7169-070-8.Dobiáš, J. a kol. Psychiatrie : učebnice pro lék.fakulty. Praha : Avicenum, 1999. Baštecký, J. Psychiatrie, právo a společnost. Praha : Galén, 2000. Švestka, J. a kol. Psychofarmaka v klinické praxi. Praha : Grada, 2000. Baštecký, J. a kol. Psychosomatická medicína. Praha : Grada, 1993. ISBN 80-7169-031-7.Zimulová, M. Úvod do psychiatrie. Brno: IMS,, 2002.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zápočetZápočet: písemná práce na zadané téma z oboru v rozsahu 2 až 3 strany; prokázání pochopení tématu práce s možností ponechání vlastního tvůrčího přístupu k zadanému. Rozsah látky k zápočtu odpovídá probíraným tématům.

Garant

doc. PhDr. Panajotis Cakirpaloglu, DrSc.PhDr. Hana Včelařová

Vyučující

PhDr. Hana Včelařová