Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Personální management (UPV / KP5PM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UPV / KP5PM - Personální management, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- postavení personálního managementu v systému řízení firmy.- vnitřní zdroje rozvoje prosperity moderní firmy.- firemní kultura a její význam pro rozvoj prosperity firmy, podniková etika a etický kodex. Pracovní vztahy a kolektivní vyjednávání.- základní nástroje personálního managementu.- motivace a stimulace jako základ řízení a zvyšování výkonnosti zaměstnanců, motivační programy. Řešení případových studií teorií motivace.- postupy, metody práce při prognózování, plánování, vyhledávání, příjmu a adaptaci zaměstnanců.- postupy, metody práce pro pracovní hodnocení, vzdělávání zaměstnanců, odbornou přípravu, profesionální rozvoj a řízení kariéry zaměstnanců.- rozmísťování a propouštění zaměstnanců.- tvorba pracovních podmínek. BOZP.- základní otázky řízení sociálního rozvoje firmy

Získané způsobilosti

Student získává základní ucelený přehled týkající se problematiky řízení lidských zdrojů v rozdílných typech firem a jiných organizací a porozumění zaměstnaneckým vztahům.

Literatura

DVOŘÁKOVÁ, Z. A KOL. Management lidských zdrojů. C. H. Beck, 2007. WALKER, A. J. Moderní personální management. Praha: Grada, 2003. GREGAR, A. Personální management - vybrané kapitoly. Zlín: UTB, 2010. BEDRNOVÁ, E., NOVÝ, I. A KOL. Psychologie a sociologie řízení. Praha: Management Press, 2007. TURECKIOVÁ, M. Řízení a rozvoj lidí ve firmách. Praha: Grada, 2004. ARMSTRONG, M. Řízení lidských zdrojů. Praha : Grada, 2007. Koubek, Josef. Řízení lidských zdrojů : základy moderní personalistiky. 3. vyd. Praha : Management Press, 2001. ISBN 8072610333.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zkouškaPro získání klasifikovaného zápočtu je podmínkou zpracování a odevzdání seminární práce k danému tématu ve stanoveném termínu a její obhajovat formou kolokvia v rámci vyhlášených termínů v systému STAG.

Garant

doc. PhDr. Ing. Aleš Gregar, CSc.PhDr. Mgr. Vojtěch Kořen

Vyučující

PhDr. Mgr. Vojtěch Kořen