Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pedagogicko - psychologická diagnostika (UPV / KP6DG)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UPV / KP6DG - Pedagogicko - psychologická diagnostika, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Vymezení pedagogicko psychologické diagnostiky - obecné rysy, funkce, postavení v systému věd..- Psychometrický a klinický přístup v diagnostice.- Pedagogicko psychologická diagnostika - proces a etapy - plánování, realizace, evaluace.- Klasifikace psychodiagnostických metod (klinické a testové metody)- Užití psychodiagnostických metod u různých skupin (specifika diagnostické práce s dětmi, mládeží, dospělými)- Psychologická diagnostika v pedagogické praxi (diagnostika žáka a třídy).- Nové trendy v psychodiagnostice.

Získané způsobilosti

Student je schopen volit vhodné diagnostické metody a postupy, správně vyhodnocovat a interpretovat diagnostické údaje jako i volit navazující intervenci.

Literatura

ZELINKOVÁ, Olga. Pedagogická diagnostika a individuální vzdělávací program. Praha: Portál, 2011. ISBN 978-80-262-0044-4.SVOBODA, Mojmír. Psychodiagnostika dětí a dospívajících. Praha: Portál, 2009. ISBN 978-80-7367-566-0.SVOBODA, Mojmír. Psychologická diagnostika dospělých. Praha: Portál, 2010. ISBN 978-80-7367-706-0.HRABAL, Vladimír. Diagnostika: pedagogickopsychologická diagnostika žáka s úvodem do diagnostické aplikace statistiky. Praha : Karolinum, 2002. ISBN 80-246-0319-5.MUSIL, V. Jiří a Michaela SMĚŠNÁ. L-J sociometrická technika. Olomouc: Psychologická a výchovná poradna, 2006. ISBN 80-903449-1-7.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - klasifikovaný zápočet (písemný test).Předpokladem úspěšného ukončení předmětu je složení zkoušky, ve které student prokáže dobrou teoretickou vybavenost z oblasti psychodiagnostiky a také dovednost aplikovat tyto znalosti při řešení modelové diagnostické situace.

Garant

PhDr. Hana Včelařová

Vyučující

PhDr. Hana Včelařová