Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Management školních a sociálních zařízen (UPV / KP9MS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UPV / KP9MS - Management školních a sociálních zařízen, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Vývoj managementu.- Management (cíle a funkce managementu, základní náplň práce managementu na jednotlivých úrovních řízení, manažerské role).- Strategie (strategické řízení a jeho přínosy, základní kroky strategického plánování, analýza SWOT, analýza prostředí (PEST), strategické vize a strategické cíle).- Plánování (základní prvky plánování, základní kroky procesu plánování, druhy plánů, řízení podle cílů (MBO), zásady plánování).- Organizování (pojem organizační struktury, typy organizačních struktur, produktivita, měření produktivity). - Kontrola (význam kontroly, funkce a průběh kontrolního procesu).- Rozhodovací proces (typy manažerských rozhodnutí, vhodné styly rozhodování, techniky v rozhodování). - Motivování (hlavní teorie motivování pracovníků, nástroje motivování, teorie potřeb, stimuly, motivy). - Vedení lidí (základní styly vedení, kontingenční přístup, styly jednání).- Manažer. Manažerské kompetence. Manažer jako podnikatel. Osobnost podnikatele.- Marketing. Marketingové prostředí. Marketing a trh. Marketing služeb.

Získané způsobilosti

Student získá poznatky o historii tohoto oboru, seznámí se s rozvojovými směry z pohledu výchovných a sociálních zařízení, osvojí si aplikaci moderních organizačních struktur, řízení činností a inovačních procesů v souladu s aktuálními poznatky teorie a praxe.

Literatura

CIMBÁLNÍKOVÁ, L. Management. BĚLOHLÁVEK, F., KOŠŤAN, P. ŠULEŘ, O. Management. KOTLER, P. Marketing. Management. HLAČINA, T. Řízení ekonomiky školy.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - klasifikovaný zápočetAktivita na přednáškách a seminářích, písemný test, seminární práce, práce v systému MOODLE.

Garant

doc. PhDr. Lenka Haburajová Ilavská, PhD.

Vyučující

doc. Ing. Josef Kubík, CSc.doc. Ing. Josef Kubík, CSc.