Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pedagogická psychologie (UPV / PP3PP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UPV / PP3PP - Pedagogická psychologie, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Základní pojmy pedagogické psychologie. Pedagogická psychologie v systému psychologických disciplín. Vztah pedagogické psychologie k dalším vědním oborům.- Psychologie výchovného působení. Psychologie vzdělávacího procesu.- Psychologie vztahu mezi vychovatelem a vychovávaným.- Osobnost vychovávaného z pohledu pedagogické psychologie.- Osobnost vychovatele z pohledu pedagogické psychologie.- Psychologické základy didaktických zásad.- Poznávací procesy v edukační činnosti.- Psychologické podmínky učení.- Psychologická analýza příčin neúspěšnosti edukačního procesu.- Možnosti vědeckého zkoumání v pedagogické psychologii.

Získané způsobilosti

Na základě poznatků získaných v tomto předmětu by se student měl orientovat v základních pojmech a termínech z oblasti pedagogické psychologie, měl by dokázat kriticky posoudit různé psychologické přístupy, vztahující se k výchovně vzdělávacímu procesu a měl by zvládnout aplikaci teoretických poznatků do praxe.

Literatura

VÍZDAL F. Pedagogická a sociální psychologie pro studující učitelství. Praha : SPN, 1988. Musil, Jiří V. Pedagogická psychologie. Vyd. 1. Zlín : Univerzita Tomáše Bati, 2005. ISBN 80-7318-291-2.Čáp, Jan. Psychologie pro učitele. Vyd. 1. Praha : Portál, 2001. ISBN 807178463X.Fontana, David. Psychologie ve školní praxi : příručka pro učitele. Vyd. 2. Praha : Portál, 2003. ISBN 8071786268.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zkouškaVypracování seminární práce na zadané téma a absolvování zkoušky.

Garant

doc. PhDr. Panajotis Cakirpaloglu, DrSc.PhDr. Hana Včelařová

Vyučující

PhDr. Hana Včelařová