Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociální pedagogika v praxi (UPV / PP4SG)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UPV / PP4SG - Sociální pedagogika v praxi, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- student se seznámí formou praktické zkušenosti s těmito typy zařízení:- státní organizace /školská zařízení pro ústavní a ochranné výchovy, zařízení preventivně výchovné péči, věznice/- nestátní neziskové organizace /terapeutické komunity, spěciálně terapeutické dílny, poradny/- církevní organizace- výstavy /interaktivní expozice/- v rámci seminářů specifické práce s klientem:- práce s klientem podle I. Úlehly, arteterapie, socioterapie, práce s klientem podle logoterapie

Získané způsobilosti

Student získává kompetence sociálního pedagoga především v oblasti znalostí a praktické zkušenosti v oblasti fungování sociálních a školských zařízení různých typů. Je schopen vyhodnotit u konkrétního sociálně-pedagogického problému, které sociální či školské zařízení se touto problematikou zabývá.

Literatura

Janský, Pavel. Problémové dítě a náhradní výchovná péče ve školských zařízeních. Vyd. 1. Hradec Králové : Gaudeamus, 2004. ISBN 80-7041-114-7.Vágnerová, Marie. Psychopatologie pro pomáhající profese. Vyd. 3., rozš. a přeprac. Praha : Portál, 2004. ISBN 80-7178-802-3.MATOUŠEK, O. Sociální práce v praxi. Praha, 2010. Matoušek, Oldřich. Sociální služby : legislativa, ekonomika, plánování, hodnocení. Vyd. 1. Praha : Portál, 2007. ISBN 978-80-7367-310-9.Úlehla, Ivan. Umění pomáhat : učebnice metod sociální praxe. Vyd. 3., V Sociologickém nakl. 2. Praha : Sociologické nakladatelství, 2005. ISBN 80-86429-36-9.zákon. Zákon 108/2006 Sb. o sociálních službách. zákon. Zákon 109/2002 o výkonu ústavní výchovy nebo ochranné výchovy ve školských zařízeních a preventivně výchovné péči ve školských zařízeních.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zápočetDocházka:90 % účast na seminářích, exkurzích a ostatních typech návštěv organizacíKlasifikovaný zápočet:Formou předem zadaných úkolů a otázek zpracované jednotlivé exkurze do daných zařízení, praktické řešení pedagogicko-výchovného problému.

Garant

Mgr. Jakub Hladík, Ph.D.Mgr. Jana Martincová