Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychosomatický základ jednání soc. ped. (UPV / PP7PZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UPV / PP7PZ - Psychosomatický základ jednání soc. ped., Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- úvod do psychosomatického základu lidského jednání;- rozvoj komunikačních dovedností;- dialogické jednání - jeho principy, pokusy studentů o dialogické jednání;- hlas a jeho procítění; přednes jako sdělování s důrazem na autenticitu a srozumitelnost;- uvědomění si a pochopení vlastního výrazu;- rozvoj tvořivosti a představivosti;- sebereflexe.

Získané způsobilosti

U studenta dochází k lepšímu sebepoznání v oblasti řeči a těla, a uvědomění si toho, že jednat znamená nastavit se celým tělem na vzniklou situaci, a že významným faktorem v jednání je nejenom myšlení, ale také hlas, řeč a aktivita celého těla.

Literatura

VYSKOČIL, I. Dialogické jednání s vnitřním partnerem. Brno, 2005. VYSKOČILOVÁ, E. Pokus o teoretické nahlédnutí vztahu dialogického jednání a psychosomatické kondice. RIESSMAN, C. Narrative analysis. RUT, P. Nedivadlo Ivana Vyskočila. KOLEKTIV AUTORŮ. Osobnostní herectví - učitelství. Praha, 2010. KOLEKTIV AUTORŮ. Psychosomatické disciplíny v přípravě pedagogů: východiska a první zkušenosti. Brno, 2008. KOLEKTIV AUTORŮ. Psychosomatické disciplíny v teorii a praxi. Praha, 2011. FIŠER, Z. Tvůrčí psaní. Malá učebnice technik tvůrčího psaní. Brno, 2001.

Požadavky

Předpokladem získání klasifikovaného zápočtu je minimálně 80% aktivní účast na seminářích, prokázaná vypracováním osobního portfolia. Finálním výstupem je improvizace na dané téma, případně vlastní interpretace zvolené předlohy.

Garant

Mgr. Pavla Andrysová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Pavla Andrysová, Ph.D.Mgr. Pavla Andrysová, Ph.D.