Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Supervize v pomáhajících profesích I (UPV / PP8SU)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UPV / PP8SU - Supervize v pomáhajících profesích I, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Seznámení s teoretickým rámcem supervize- Legislativní rámec supervize v ČR- Vymezení, formy, modely supervize- Modelování různých typů supervize- Reflexe a zpětná vazba- Praktická realizace skupinové supervize

Získané způsobilosti

Studenti se seznámí se supervizí, budou znát praktickou realizaci supervize, vyzkouší si skupinovou formu supervizi. Dále získají podporu v průběhu praxí, které vykonávají.

Literatura

CARROLL, M.; THOLSTRUPOVÁ, M. Integrativní přístupy k supervizi. HAVRDOVÁ, Z.; HAJNÝ, M. a kol. Praktická supervize: průvodce supervizí pro začínající supervizory, manažery . HAWKINS, P.; SHOHET, R. Supervize v pomáhajících profesích. SVOBODOVÁ, P.; VALÁŠEK, M. Úvod do supervize: cyklický model. CASPI, J.; REID, J.W. Educational Supervision in Social Work.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - klasifikovaný zápočet80% účast na seminářích, písemné reflexe supervizních setkání, vedení portfolia supervize, aktivní zapojení v seminárních hodinách, povinná (100%) účast na skupinové a individuální supervizi na konci semestru.Průběžné plnění úkolů.

Garant

doc. Mgr. Soňa Vávrová, Ph.D.