Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy znakového jazyka (UPV / PP9ZZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UPV / PP9ZZ - Základy znakového jazyka, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Co je znaková řeč, zásady pro komunikaci se SP- Jednoruční a dvouruční prstová abeceda- Rodina- Kalendář- Barvy, čísla- Bydlení- Potraviny, nápoje- Nemocnice, lékař

Získané způsobilosti

Po absolvování tohoto kurzu budou schopni na základní úrovni komunikovat s neslyšícími lidmi a porozumět běžným konverzačním tématům.

Literatura

ČERVINKOVÁ, HOUŠKOVÁ, K. Certifikační vzdělávací program. KRAHULCOVÁ, B. Komunikace sluchově postižených. Praha: Karolinum, 2002. ISBN 80-246-0329-2.Edelsberger, L. a kol. Defektologický slovník. Praha: HaH, 2000. Renotiérová, M. a kol. Speciální pedagogika. Olomouc: UP, 2003. ISBN 80-244-0646-2.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - klasifikovaný zápočetCelý kurz je zakončen závěrečnou zkouškou před lektorkou. Lektorka oznámkuje výkony studentů. V případě, že student v řádném termínu u zkoušku neuspěje, má možnost zkoušku ještě jednou opakovat v náhradním termínu.Evidence studentů je vedena formou docházkového listu, který je studentům na začátku každé hodiny předložen k podpisu.

Garant

Mgr. Pavla Andrysová, Ph.D.