Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pedagogical Evaluation (USP / E3PE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu USP / E3PE - Pedagogical Evaluation, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Způsob získávání informací potřebných k evaluaci- Uspořádání získaných informací- Práce s informacemi prostřednictvím analyticko - syntetického rozboru- Vyhodnocení informací

Získané způsobilosti

Student dokáže provádět evaluační činnosti jako je sledování a posuzování účinnosti vzdělávacího programu, kontrolování a hodnocení výsledků své práce, sledování a hodnocení individuálních pokroků dětí v jejich rozvoji a učení, monitorování, kontrolování a hodnocení podmínek, v nichž se vzdělávání uskutečňuje s využitím předmětů evaluace (co se bude sledovat), prostředků (metody a techniky), časovým plánem a odpovědností pedagogů, popř. dalších pravidel. Student dokáže vytvořit vlastní návrhy a má osvojené dovednosti získávat informace s vysokou vypovídací hodnotou.

Literatura

Bělohlávek, František. Jak řídit a vést lidi : testy, případové studie, styly řízení, motivace a hodnocení. Vyd. 1. Praha : Computer Press, 2000. ISBN 8072263080.SVĚTLÍK, J. Marketing školy. Zlín : EKKA, 1996. ČECHOVÁ, B. Nápady pro hodnocení klíčových kompetencí. Praha: Portál, 2008. Čapek, Robert. Odměny a tresty ve školní praxi. Vyd. 1. Praha : Grada, 2008. ISBN 978-80-247-1718-0.Průcha, J. Pedagogická evaluace. Brno: MU, 1996. ISBN 80-210-1333-8.BEDRNOVÁ, E., NOVÝ, I. Psychologie a sociologie v řízení. Praha: Management Press, 1998. RÝDL, K., HORSKÁ, V., DVOŘÁKOVÁ, M., ROUPEC, P. Sebehodnocení školy. Praha: STROM, 1998. SLAVÍKOVÁ, L., KUČERA, R., LINHART, P. a kol. Vedení školy v praxi. Vše, co potřebujete k úspěšnému řízení školy. Praha: RAABE, 2003, 2003.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zápočetDocházka: aktivní účast na seminářích (min. 80%) Zápočet: Předpokladem získání zápočtu je vypracování seminární práce na téma Evaluace v MŠ.

Garant

Mgr. Hana Navrátilovádoc. PaedDr. Adriana Wiegerová, PhD.

Vyučující

Mgr. Ilona Kočvarová, Ph.D.