Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Autoevaluace mateřské školy (USP / M10AM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu USP / M10AM - Autoevaluace mateřské školy, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Pedagogická evaluace, hodnocení a jejich vybrané parametry v oblasti předškolního vzdělávání.Kvalita školy jako předmět pedagogické evaluace.Autoevaluace školy a její oblasti.Výroční zpráva školy a další evaluační dokumenty.Autoevaluace školy jako proces.Metody a techniky používané při autoevaluaci mateřské školy.Evaluace a autoevaluace učitele MŠ.Evaluace pedagogického procesu a jeho výsledků.

Získané způsobilosti

Student aplikuje poznatky v edukační praxi, student je schopen diskutovat přístupy a metody pro evaluaci a autoevaluaci v mateřské škole.

Literatura

SMOLÍKOVÁ, K. Autoevaluace mateřské školy. Metodická příručka k vlastnímu hodnocení. Praha: VUP, 2008. SEDLÁČKOVÁ, SYSLOVÁ, Z., ŠTĚPÁNKOVÁ, L. Hodnocení výsledků předškolního vzdělávání. Praha: Wolters Kluwer Česká republika, 2012. BEČVÁŘOVÁ, Z. Kvalita, strategie a efektivita v řízení mateřské školy. Praha: Portál, 2010. SLAVÍK, J. Hodnocení v současné škole. Praha: Portál, 1999. JANÍK, T. a kol. Kvalita školy a kurikula: od expertního šetření ke standardu kvality. Praha: NÚV, 2011. TUREK, I. Kvalita vzdelávania. Bratislava: Iura edition, 2009. RÝDL, K. a kol. Sebehodnocení školy: jak hodnotit kvalitu školy. Praha: Agentura Strom, 1998. CHVÁL, M. a kol. Školy na cestě ke kvalitě: Systém podpory autoevaluace škol v ČR. Praha: NÚV, 2012. VAŠŤATKOVÁ, J. Úvod do autoevaluace školy. Olomouc: Univerzita Palackého, 2006. JANÍKOVÁ M. a kol. Výzkum výuky: tematické oblasti, výzkumné přístupy a metody. Brno: Paido, 2009.

Požadavky

Podmínkou udělení zápočtu je aktivní účast na cvičeních, vypracování a prezentace referátu na zadané téma, návrh autoevaluačního cyklu ve vybrané oblasti edukačního procesu v MŠ.

Garant

Mgr. Hana Navrátilová

Vyučující

Mgr. Ilona Kočvarová, Ph.D.