Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Připravenost dítěte na ZŠ (USP / M10DZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu USP / M10DZ - Připravenost dítěte na ZŠ, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Školní zralost a školní připravenost.Příprava dítěte na vstup do školy.Tělesný a zdravotní vývoj dítěte.Poznávací funkce (motorika, řeč, vnímání aj.)Pracovní předpoklady a návyky.Sociální a emoční zralost dítěte.Vývojově podmíněné změny zralosti a připravenosti.Specifika práce s dětmi s odkladem školní docházky.

Získané způsobilosti

Student aplikuje získané teoretické poznatky a reflektuje možnosti podpory dítěte v mateřské škole v oblasti školní připravenosti.

Literatura

JUCOVIČOVÁ, D., ŽÁČKOVÁ, H. Děti s odkladem školní docházky a jejich úspěšný start ve škole. Praha: D&H, 1998. KOLEKTIV AUTORŮ. Diagnostika školní zralosti: školní zralost. Praha: Raabe, 2012. VERECKÁ, N. Jak pomáhat dětem při vstupu do školy. Praha: Lidové noviny, 2002. KREISLOVÁ, Z. Krok za korkem první třídou: školní zralost, spolupráce s rodiči, učíme se číst a psát, nápady pro celý rok. Praha: Grada, 2008. KOLLÁRIKOVÁ, Z., PUPALA, B. Předškolní a primární pedagogika. Praha: Portál, 2010. ŠMELOVÁ, E. a kol. Připravenost dětí k zahájení povinné školní docházky v kontextu současného kurikula. Olomouc: UPOL, 2012. BEDNÁŘOVÁ, J., ŠMARDOVÁ, V. Školní zralost. Brno: Computer Press, 2010. KUCHARSKÁ, A., ŠVANCAROVÁ, D. Bezstarostné roky? Kroky a krůčky předškolním věkem. Praha: Scientia, 2003. KROPÁČKOVÁ, J. Budeme mít prvňáčka. Praha: Portál, 2008.

Požadavky

Podmínkou udělení zápočtu je aktivní účast na cvičeních a realizace dílčích úkolů, které student předkládá v podobě portfolia.

Garant

Mgr. Hana Navrátilová

Vyučující

Mgr. Barbora Petrů Puhrová