Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hlasová výchova v MŠ (USP / M10HV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu USP / M10HV - Hlasová výchova v MŠ, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Praktická aplikace poznatků z anatomie a fyziologie dýchacího, fonačního a artikulačního ústrojí.Správní držení těla a hlavy.Typy, fáze dýchaní, regulace dechu.Základní nácvik hlasové výchovy.Správné tvoření tónu s využitím dechové opory.Didaktika hlasové výchovy v předškolním vzdělávání.Metodika hlasové rozcvičky a zvládnutí posouvání rozcvičovacích modelů.Nácvik frázování, dynamických odstínů, celkového výrazu interpretace.Písňový repertoár pro děti předškolního věku.Přednes dětských písní.

Získané způsobilosti

Student získá technickou způsobilost a návyky pro hovorový a zpěvácký hlasový projev, potřebný pro výkon učitelské profese.

Literatura

COBLENZER, H., MUHAR, F. Dech a hlas. Návod k dobré mluvě. Praha, DAMU, 2001. HERDEN, J. Hudební hodinky pro táty a maminky. Praha: Rodiče, 2004. KODEJŠKA, M. Integrativní hudební výchova dítěte předškolního věku. Praha: PedF UK, 2002. D´ ANDREA, F. Rozvíjíme hudební vnímání a vyjadřování. Praha, 1998. CRHA, B., HALA, P. Technika klavírního doprovodu lidových písní. Masarykova univerzita v Brně, 2003. FROSTOVÁ, J. Postoj učitelů k hlasu z hlediska potřeb profese. In XIX. celostátní foniatrické dny Evy Sedláčkové, 6. foniatrický kongres. 2008. FROSTOVÁ, J. Využití základních prvků pěvecké techniky pro zlepšení kvality vokálního projevu. In Sborník XVII. mezinárodní kolokvium o řízení osvojovacího procesu, díl I. Vyškov: VVŠ PV Vyškov, 1999.

Požadavky

Podmínkou pro udělení zápočtu je aktivní účast na cvičeních a zpracování dílčích úkolů, které student při obhajobě zápočtu předkládá v podobě portfolia.

Garant

Mgr. Hana Navrátilová

Vyučující

Mgr. Eva Machů, Ph.D.