Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Logopedické problémy v praxi MŠ (USP / M10LP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu USP / M10LP - Logopedické problémy v praxi MŠ, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Komunikační kompetence u dětí v předškolním věku.Ontogeneze a fylogeneze řečových schopností.Orientační posouzení řečového vývoje u dětí v předškolním věku.Okruhy narušené komunikační schopnosti a jejich prevence v předškolním věku.Možnosti a způsoby intervence v rámci přirozené podpory vývoje řeči v MŠ.Organizace logopedické péče v ČR.

Získané způsobilosti

Student je schopen využít své znalosti k výběru a zařazení přípravných a průpravných cvičení nezbytných pro podporu vývoje řeči. Zná techniky dechových a fonačních cvičení, cvičení na rozvoj motoriky, fonematického sluchu, zrakového vnímání.

Literatura

KLENKOVÁ, J., KOLBÁBKOVÁ, H. Diagnostika předškoláka: správný vývoj řeči dítěte. Brno: MC nakladatelství, 2003. ZEZULKOVÁ, E. Logopedická prevence v předškolním věku. Ostrava: Ostravská univerzita v Ostravě, 2008. PEUTELSCHMIEDOVÁ, A. Logopedické minimum. Olomouc: UP, 2001. VITÁSKOVÁ, K., PEUTELSCHMIEDOVÁ, A. Logopedie. Olomouc: UP, 2005. BYTEŠNÍKOVÁ, I. Rozvoj komunikačních kompetencí u dětí předškolního věku. Brno: Masarykova univerzita, 2007. KUTÁLKOVÁ, D. Vývoj dětské řeči krok za krokem. Praha: Grada, 2005. KLENKOVÁ, J. Logopedie: narušení komunikační schopnosti, logopedická prevence, logopedická intervence v ČR, příklady z praxe. Praha: Grada, 2006. KREJČÍŘOVÁ, J., KAPROVÁ, Z. Náměty pro logopedickou prevenci: hrátky se slovíčky pro kluky a holčičky. Praha: Fortuna, 2000.

Požadavky

V hodinách je vyžadován aktivní přístup studenta, jeho zapojení do připravených cvičení a plnění zadaných úkolů.

Garant

Mgr. Hana Navrátilová

Vyučující

Mgr. Jana Vašíková, PhD.