Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Programy výchovy a vzdělávání v MŠ (USP / M10PV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu USP / M10PV - Programy výchovy a vzdělávání v MŠ, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Historický vývoj a současné pojetí předškolního kurikula.Alternativní a inovativní vzdělávací programy.Komparace vybraných programů mateřských škol (pojetí předškolního kurikula v kontextu historickém, současných programů včetně zahraničních, programů mateřských škol na úrovni školní).Tvorba školních vzdělávacích programů, plánování edukačních aktivit a tvorba třídního vzdělávacího programu.Mezinárodní možnosti komparace pojetí předškolního kurikula.

Získané způsobilosti

Student porozumí proměnám cílů předškolního vzdělávání, bude schopen jednotlivé programy komparovat.

Literatura

PRÁŠILOVÁ, M., ŠMELOVÁ, E. Kurikulum a jeho tvorba II. Olomouc: VUP, 2010. Manuál pro tvorbu ŠVP PV. Praha: VÚP, 2005. ŠMELOVÁ, E. Mateřská škola a její učitelé v podmínkách společenských změn. Teorie a praxe II. Olomouc: UP, 2006. BURKOVIČOVÁ, R. Pedagogické projektování a prezentace pedagogického projektu v učitelství pro mateřské školy. Ostrava: Ostravská univerzita v Ostravě, 2008. PETROVÁ, Z. (ed.). Prax v učiteľskom vzdelávaní. K otázkam praktickej prípravy v študijnom programe Predškolská a elementárna pedagogika. Trnava: TU, 2013. PRŮCHA, J., KOŤÁTKOVÁ, E. Předškolní pedagogika. Praha: Portál, 2013. RVP PV. Praha: VÚP, 2004. PRŮCHA, J. Alternativní školy. Praha: Portál, 1996. PRÁŠILOVÁ, M. Tvorba vzdělávacího programu. Praha: TRITON, 2006. SVOBODOVÁ. E.a kol. Vzdělávání v mateřské škole. Praha: Portál, 2010.

Požadavky

Aktivní účast na semináři. Teoretické i praktické prokázání znalostí a dovedností v probírané oblasti prostřednictvím zpracování komparativní práce, zpracování školního a třídního programu, pojednáním nad nimi.

Garant

Mgr. Hana Navrátilovádoc. PaedDr. Adriana Wiegerová, PhD.

Vyučující

doc. PaedDr. Adriana Wiegerová, PhD.