Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Školská legislativa a dokumentace MŠ (USP / M10SL)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu USP / M10SL - Školská legislativa a dokumentace MŠ, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní legislativa v praxi MŠ.Základní dokumentace MŠ:Rozhodnutí o zařazení školy do sítě škol.Přehled výchovné práce. Přehled o docházce.Evidenční list pro děti v mateřské škole.Kniha úrazů. Záznam o školním úraze.Protokoly a záznamy o provedených kontrolách.Pracovně-právní vztahy v MŠ.Česká školní inspekce v MŠ.Osobní management lidí (sebeřízení a řízení využívání času).Příprava a vedení porad, práce s písemnostmi MŠ.

Získané způsobilosti

Student má přehled o potřebné legislativě, zná podmínky zpracování a evidence dokumentace v mateřské škole.

Literatura

Rámcový vzdělávací program pro předškolní vzdělávání, 2004. GOLD, A. Řízení současné školy. Žďár nad Sázavou: Fakta, 1998. Vyhláška MŠMT ČR 14/2005 Sb. o předškolním vzdělávání. Zákon č.561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon). Zákon č.563/2004 Sb., o pedagogických pracovnících a o změně některých zákonů, v platném znění. ENDER, B., SCHRATZ, M., STEINER-LOEFFLER, U. Jak pomoci školám? Organizační poradenství a rozvoj škol. Žďár nad Sázavou: Fakta, 1999. SOLFRONK, J. Kapitoly ze školského managementu. Liberec: Technická univerzita, 2002. POL, M. a kol. Kultura školy. Příspěvek k výzkumu a rozvoji. Brno: MU, 2005. POL, M., RABUŠICOVÁ, M. (eds.). Správa a řízení škol: rady škol v mezinárodní perspektivě. Brno: Paido, 1996. POLÁKOVÁ, M., BLŮZL, F., DVOŘÁK, I., KUBÍČE, V. Studium pro ředitele škol a školských zařízení I. Praha: Národní institut pro další vzdělávání, 2005. PRÁŠILOVÁ, M. Vybrané kapitoly ze školského managementu pro učitele. Olomouc: UP, 2003. Zákon č.101/2001 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů. Zákon č.306/1999Sb., o poskytování dotací soukromým školám, předškolním a školským zařízením, ve znění pozdějších předpisů.

Požadavky

Aktivní účast na semináři a cvičení. Tvorba, prezentace a obhajoba seminární práce na zadané téma.

Garant

Mgr. Ilona Kočvarová, Ph.D.Mgr. Hana Navrátilová

Vyučující

Mgr. Ilona Kočvarová, Ph.D.