Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Projekt Zdravá škola (USP / M10ZS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu USP / M10ZS - Projekt Zdravá škola, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Výchova ke zdraví jako jedna z oblastí zdravotní výchovy.Podpora zdraví v kontextu s úlohami zdravotní výchovy.Analýza Národního programu podpory zdraví.Analýza projektu: Školy podporující zdraví.Plán rozvoje evropské sítě tzv. zdravých škol.Tvorba vlastních projektů podpory zdraví.

Získané způsobilosti

Student reflektuje teoretická východiska, je schopen je aplikovat v edukační praxi mateřské školy.

Literatura

HAVLÍNOVÁ, VENCÁLKOVÁ, E. (eds.). Kurikulum podpory zdraví v mateřské škole. Praha: Portál, 2000. WIEGEROVÁ, A. Na ceste za zdravím. Bratislava: Iuventa, 2000. KOPŘIVA, P. Naše mateřská škola na cestě ke zdraví. Kroměříž: Spirála, 1996. WIEGEROVÁ, A. Učiteľ-škola-zdravie. Bratislava: Regent, 2005. HAVLÍNOVÁ, M. a kol. Zdravá mateřská škola. Praha: Portál, 1995. WIEGEROVÁ, A. Zdravie, podpora zdravia, zdravotná výchova. Bratislava: OZ V4, 2004. HOLČÍK, J. Zdravotní gramotnost a její role v péči o zdraví. Brno: MSD, 2009. WIEGEROVÁ, A. Pojmotvorné východiská k vymedzeniu termínov zdravotnej pedagogiky. In ŠVEC, Š. a kol. Jazyk vied o výchove (monografia). Bratislava: Gerlach Print, 2002. Sborníky z cyklu konferencí Škola a zdraví. MU Brno.

Požadavky

Zpracování návrhu projektu k tématu Zdravá mateřská škola pro konkrétní mateřskou školu ve Zlínském regionu.

Garant

Mgr. Hana Navrátilová

Vyučující

Mgr. Kateřina Kutálkovádoc. PaedDr. Adriana Wiegerová, PhD.