Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hra a její edukační využití v MŠ (USP / M1HEV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu USP / M1HEV - Hra a její edukační využití v MŠ, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Teorie hry, pojetí hry v historickém kontextu (dějiny her, hra v pedagogických koncepcích významných představitelů).- Specifika hry dětí předškolního věku, atributy a znaky hry, vývojové etapy hry, typologie her.- Využití edukační hry v mateřské škole.- Hra jako diagnostický prostředek.- Historický pohled na hračku, hračka v současnosti.- Návrh didaktické hračky a její využití v edukačním procesu.

Získané způsobilosti

Student má znalosti a dovednosti v oblasti her dítětě předškolního věku. Student disponuje znalostmi z historie, pojetí, principech a zákonitostech hry, s typy a funkcemi her. Student je způsobilý plánováním herních aktivit využitelných v praxi.

Literatura

PODHÁJECKÁ, M. a kol. Edukačnými hrami poznávame svet. Prešov, 2006. KOŤÁTKOVÁ, S. Hry v mateřské škole v teorii a praxi. Praha, 2005.

Požadavky

Zápočet: Aktivní účast na seminářích a cvičeních, zpracování a prezentace projektu a portfolia her pro děti předškolního věku.

Garant

Mgr. Hana Navrátilovádoc. PaedDr. Adriana Wiegerová, PhD.

Vyučující

Mgr. Barbora Petrů Puhrová