Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy výtvarné kultury (USP / M2ZVK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu USP / M2ZVK - Základy výtvarné kultury, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Problematika i přehled dějin umění, výtvarné kultury pro výtvarnou výchovu.Významné etapy vývoje výtvarného umění.Orientace ve výtvarném umění a památkách v České republice.Výtvarná kultura, výtvarné umění.Cíl a obsah výtvarného umění.Komunikace v umění; vizuální znakové prostředky v umění.Umění, výtvarné umění v životě dítěte.

Získané způsobilosti

Student má znalosti o výtvarném umění, uměleckých druzích a žánrech. Disponuje s teoretickými a praktickými poznatky z teorie dějin výtvarné kultury a výtvarného umění.

Literatura

LITTLE, S.. izmy. Ako rozumieť umeniu. Bratislava, 2012. BERNARDOVÁ, E. Moderní umění. Praha, 2001. HRIVŇÁKOVÁ, S. Načo nám je výtvarná výchova. Nitra, 2006. GOMBRICH, E. H. The Story of Art. London, 1970. DEMPSEYOVÁ, A. Umělecké styly, školy a hnutí. Bratislava, 2002. GERO, Š., HUSÁR, J., SOKOLOVÁ, K. Úvod do teórie výtvarnej kultúry. Banská Bystrica, 1997. BALEKA, J. Výtvarné umění. Výkladový slovník malířství, sochařství, grafika. Praha, 1997. KRÁTKY, J. Základy výtvarné kultury. Ped. Fak, 1987.

Požadavky

Předpokladem ukončení předmětu je aktivní účast na cvičeních, úspěšné absolvování písemního testu a zpracování dílčích úkolů, které student při obhajobě zápočtu předkládá v podobě portfolia.

Garant

Mgr. Hana Navrátilovádoc. PaedDr. Adriana Wiegerová, PhD.

Vyučující

Mgr. Jana Vašíková, PhD.Mgr. Jana Vašíková, PhD.